torstai 31. lokakuuta 2013

Haaste vastaukseni!

Jaanuska haastoi minut vastailemaan mielenkiintoisiin kysymyksiin tässä joku aika sitten= kesällä ja lupasin vastailla omalta osaltani kunhan lomalta ollan selvitty ja nyt on hetki aikaa vastailla kysymyksiin.. kaikki tälläinenhän on minusta super kivaa vaikka tuhottoman kauan menio että sain vastauksia kehiin :) Joten innolla otin haasteen vastaan vaikka en ole koskaan osallistunut moiseen,mutta kerta se on ensimmäinen tässäkin asiassa. Kysymykset oli kyllä aika kiperiä minusta ja sai ihan miettiä että mitä sitä vastailee mutta sain kun sainkin jokaiseen jonkunlaisen vastauksen :)

Kysymykset mitkä Jaanuska minulle laittoi olivat tälläiset,tämä on vielä helppo vaihe tässä haasteessa,sitten se vasta vaikeutui kun piti niitä omia kysymyksiä miettiä  ;)

1. Mikä on sinun suurin/rakkain lapsuuden muistosi?
Ihan kamalan vaikea oli tätä miettiä tai muistella mitään järkevää kun aika paljonhan niitä on kaikkea elämässä ollut ja miettiessä päässä löi kyllä ihan tyhjää :(  Mutta minun muistoni liittyy vaariini joka oli minulle todella tärkeä ja hänen kanssaan on monen monta hyvää asiaa koettu lapsena,ihan liian aikaisin vaari vain nukkui pois ja taisin olla 6v kun vaari äkillisesti nukkui pois tästä maailmasta :(  
2. Onko sinulla lapsia/lastenlapsia tai haluaisitko niitä joskus?
 On lapsia mutta ei lapsen lapsia. Esikoinenkin meillä on vasta kohta 10v,joten toivon mukaan lastenlapsia ei vielä tulee vuosi kausiin :) Lisää lapsia haluaisin mutta se ei enään taida meidän kohdalle osua,  joten minä olen muutaman vuoden aikana "surutyön" tehnyt sen suhteen ettei meille enään tulee lapsia :( Pitää olla iloinen siitä mitä jo on mutta aina se jotenkin tuntuu jotenkin niin lopulliselta kun tietää että se oli nyt tässä.

3. Mikä on sinun lempi vuoden aikasi ja miksi? 
Rakastan syksyä yli kaiken,tosin en pidä yhtään vesisateista. Syksy on minusta ihanaa aikaa ja nautin kun ilmassa on sellaista raikkauden tunnetta ja jopa pientä aamupakkasta,lehtien kahina jaloissa kun kävelee on ihanan kuuloista.
Ruskan kirjava väri puissa on mahtava näky ja sitten jos vielä aurinko paistaa niin se on kuin jostain luontokirjasta otettu kuva mikä monesti tulee mieleen.
4. Milloin olet viimeksi tuntenut olleesi todella lapsellinen (hyvässä tai huonossa mielessä) ja minkälainen tilanne se oli?
Tähänkin voisin kertoa sen sata tarinaa mutta valitsin nyt vähemmän hyvän tarinan..nimittäin tässä joku päivä valitin suorastaan lapsellisesti miehelleni autoni automaattivaihteista koska minä en osaa edelleenkään ajaa autollani missä on automaattivaihteet ja siitä piti sitten lapsellisesti valittaa ja protestoida ja ei ollut kerta ensimmäinen.Jälkeenpäin koin että voi elämä miten tyhmä ja lapsellinen sitä tuli taas oltua huonossa mielessä :(  
5. Jos sinun pitäisi valita kotoasi vain yksi kaikista rakkain esine, niin mikä se olisi ja miksi?
Tätäkin sai miettiä ja pohtia sillä näitähän olisi vaikka ja kuinka monta juttua mitkä on rakkaita ja tärkeitä. Mietin asiaa myös siltä kantilta että onko se kotoa tosiaan joku esine vai valitsenko jutun mikä minulla on aina mukana..nimittäin kun minulla on aina mukanani sormukset sekä kaulakoru missä on lasten nimet. Tosin ihan ensin meinasin valita oman löhötuolini :) Mutta lopulta päädyin sitten lasten sellaiseen taulu kehykseen missä on kaikkien heidän kuvat.  
6. Oletko eläinrakas tai onko itselläsi joitakin eläimiä?
 Olen tätä miettinyt monesti että miten eläinrakas määritellään sillä pidän kyllä eläimistä mutta yleensä minun kiinnostuksen kohteeni jää koiriin ja vähän ehkä kissoihinkin mutta lähinnä koiriin. Meillä kun lapset ja varsinkin esikoinen on äärettömän eläinrakas ja olenkin monesti sanonut kotona että minä en ole ollenkaan eläinrakas jos se on tuollaista miten hän sen asian kokee. Hänelle mikä vain eläin on ihanan söpö ja suloinen :) Meillä on ollut koira joskus aikoinaan mutta se kuoli vanhuuttaaneet 10v iässä. Sitten otimme koiran kun esikoinen oli muutaman vuoden mutta neiti tuli allergiseksi joten koira meni sitten uuteen kotiin.

7. Onko tämän hetkinen työsi juuri sitä, mitä olet aina halunnutkin tehdä vai olisiko se jotakin ihan muuta?
Minä olen tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa että en ole töissä vaan olen kotona kotiäitinä. Mutta "normityöni" on sitä mitä olen aina halunnutkin tehdä,olen nimittäin päiväkodissa töissä hoitamassa lapsia. Olen ollut 5v kun olen sanonut äidilleni että minusta tulee isona lastentarhantäti ja näin sitten tuli ja en tiedä mitään niin ihanaa työtä kun kyseinen työ,innolla odotan tätä aikaa kun taas saa päiväkodin ovea availla :)
8. Tekeekö raha sinut onnelliseksi tai kuinka tärkeää se sinulle on?
Olen aina ollut sitä mieltä että raha ei tee onnelliseksi mutta pakkohan se on myöntää että helpottaa kyllä suuresti elämää jos on rahaa eikä tarvitse koko ajan miettiä että mihin rahat riittää vai riittääkö.Olen äärettömän hyvä tuhlaamaan rahaa :/
9. Oletko "kaupunkilainen" vai "maalainen"?
 Ai että kysymys on kun minulle tarkoitettu :) Minä olen niin kaupunkilainen kun vain olla ja voi ja mieheni on ihan meidän yhdessä olon alusta asti sanonut että minä jos kuka olen niin kaupunkinlainen hänenkin mielestään. Minä rakastan kaupunkien vilinää ja sitä elämää mitä ei ole maalla. (toisilla se on toisin päin) Mitä suurempi kaupunki sen parempi.Meillä on se tilanne että olemme miehen työn takia asuneet milloin missäkin ja ihan ulkomaita myöten ja menty vähän sen mukaan missä miehellä on milloinkin komento. No viime vuosina ollaan oltu enemmän suomessa ja siitä viimeiset pari vuotta olemme todellakin asuneet "maalla" jos minulta kysytään. Itse olen Helsingistä lähtöisin  silloin aikoinaan mutta viime vuodet olemme asuneet Oulussa mutta nyt olemme asuneet pari vuotta osan vuotta eri paikassa kun Oulussa ja sahaamme kahden kodin väliä harva se viikko.  Muutto oli melkoinen shokki minulle joka olen kaupunkilainen, sillä asumme sellaisessa paikassa mistä kaupunkilaisuus on kaukana..lähimpään oikeaan kaupunkiin on matkaa 170km ja Ouluunkin 370km.Voin vain sanoa että minä kärsin suunnattomasti tilanteesta kun ei viihdy jossain paikassa tai on se tunne että ei halua jossain asua. Minusta ei siis koskaan tulee maalaista vaikka ei itse maalaisuudessa mitään vikaa ole. Minä tykkään käydä mökillä mutta sieltä on aina yhtä ihanaa tulla omaan kotiin :) Onnekseni minulla on sellainen tilanne että meillä on kaksi kotia ja voimme vaihtaa maisemaa milloin haluamme tosin sekin on aika haastavaa ja rasittavaa.

10. Ja sitten.. ettei ihan eksyttäisi liian kauas aiheesta... niin kerro oma paras askartelutavaroiden säilytys vinkkisi. :D Se voi olla mille vain.. leimoille, stansseille, papereille, pienille tilpehööreille, työvälineille tms. Kunhan olet sen vain itse kehittänyt. :)
Tämä oli niin paha kysymys että en oikein tiennyt mitä vastailla ja meinasi jäädä kysymys vastailematta, koska eihän minulla ole mitään vinkkiä muille,kovasti kurkkailen aina muiden blogeja ja haen niistä milloin mitäkin vinkkiä omaan askartelupisteeseeni. Mutta jotain piti keksiä ja aikani askartelunurkkaustani tutkiessani päätin että niin minä ainakin säilytän stanssejani sellaisessa pehmeässä cd-kotelossa missä on monta ns sivua. Sitä en tiedä onko se nyt ihan minun keksimä juttu,sillä varmasti monilla muillakin voi näin olla mutta olen sen kuitenkin itse keksinyt enkä nähnyt esim jonkun muun blogissa.Muutenkin minulla vain kaikki ovat sulassa solussa koreissa ja välillä vähemmän sulassa sovussa.

Vielä pitäisi sitten itse keksiä kysymyksiä ja laittaa niitä eteenpäin mutta sen teen taas kohta kun on aikaa enemmän :) Kiitos Jaanuska tästä :) Leppoisaa iltaa kaikille,jospa sitä tekisi yhden kortinkin kun on hieman aikaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos kun osallistuit haasteeseen. Oli ihanaa lukea vastauksiasi ja oppia myös hieman tuntemaan sinua lisää. Kiitos! :)

    VastaaPoista

Thanks for your comments and your visit my blog :)